Antwerpen,
02
april
2024
|
08:00
Europe/Amsterdam

Coolblue accepteert ecocheques als betaalmiddel op zijn site en app

Samenvatting

Coolblue introduceert de betaling met ecocheques op zijn site en in zijn app. Bij de aankoop van milieuvriendelijke producten, kunnen klanten hun ecocheques van Monizze, Pluxee of Edenred online inwisselen. Coolblue is daarmee de eerste grote (online) elektronicawinkel die ecocheques van alle grote aanbieders als online betaalmiddel aanvaardt. 

Vanaf vandaag kunnen klanten de aankoop van milieuvriendelijke en energiezuinige producten afrekenen met ecocheques in de Coolblue App en op Coolblue.be. Dit geldt zowel voor de ecocheques van Monizze, Pluxee als Edenred. Betalen met ecocheques was al mogelijk in de negen Belgische Coolblue-winkels.

Arne Van Verdegem, Manager van Coolblue België: “Of het nu gaat om een energiezuinige televisie of wasmachine, klanten willen deze kunnen betalen met hun ecocheques. Dit was al mogelijk in onze winkels en vanaf vandaag kan dit ook op Coolblue.be en in onze app. We zijn daarmee de eerste grote online elektronicawinkel die ecocheques van alle grote aanbieders als online betaalmiddel aanvaardt.”  

Hoe werkt het? 

Coolblue heeft een ruime selectie van zo’n 1.500 producten die met ecocheques betaald kunnen worden. Voor een overzicht van alle ecocheque producten: https://www.coolblue.be/nl/kopen-met-ecocheques 

Bij de betaling op de site of in de Coolblue App voeren klanten hun ecochequekaart-gegevens in. Zo wordt het tegoed in mindering gebracht. Een eventueel restbedrag rekenen ze af via één van de andere betaalopties.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van België, Nederland en Duitsland met een NPS van 71. De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie én eigen fysieke winkels. In 2023 behaalde Coolblue een omzet van 2,41 miljard euro.