Antwerpen,
17
februari
2022
|
08:05
Europe/Amsterdam

Coolblue behaalt recordomzet van 2,3 miljard

Samenvatting

Vandaag maakt Coolblue zijn jaarcijfers voor 2021 bekend. Het e-commercebedrijf behaalde een recordomzet van 2,3 miljard euro. Dat is 348 miljoen euro meer dan in 2020. Een kwart van de omzet werd in België behaald. Mede door investeringen in de groei in Duitsland, de start van Coolblue Energie en de verdere automatisering van het magazijn in Tilburg kwam het bedrijfsresultaat (adjusted EBITDA) voor 2021 uit op 91 miljoen euro. Dit alles werd bovenal bereikt door opnieuw heel veel klanten blij te maken (NPS = 67).

Bekijk het hele jaarboek.

Groei in Duitsland

In 2021 is Coolblue in Duitsland sterk gegroeid. In Noordrijn-Westfalen heeft het e-commercebedrijf zijn eigen bezorgdiensten CoolblueBezorgt en CoolblueFietst al flink uitgebreid. Ook werd in 2021 in Düsseldorf de eerste Duitse Coolblue-winkel geopend.

Magazijn van de toekomst

Met de komst van nieuwe machines voor het verwerken en verpakken van kleine producten is er vorig jaar succesvol verder gebouwd aan de automatisering van het magazijn in Tilburg. Hierdoor werd het magazijn dat draait op zonne-energie opgewerkt door het eigen zonnedak, nóg efficiënter, ergonomischer en veiliger. Bovendien wordt er hierdoor geen snipper te veel verpakkingsmateriaal gebruikt.

Uitbreiding van winkels en fietsnetwerk

In 2021 heeft Coolblue zijn eigen infrastructuur in België, Nederland en Duitsland nog verder uitgebreid. Zo werden er 6 winkels geopend, in Kuurne, Antwerpen, Almere, Nijmegen, Rotterdam Alexandrium en Düsseldorf. Daarnaast werd het fietsnetwerk verder uitgerold: ondertussen wordt tot wel 90% van de kleine bestellingen in en rondom de steden waar CoolblueFietst actief is, per fiets bij klanten bezorgd. 

Coolblue Energie

Daarnaast heeft het e-commercebedrijf vorig jaar sterk geïnvesteerd in de levering van Nederlandse zonne- en windenergie en CO2-gecompenseerd gas. Ondertussen helpt Coolblue Energie al meer dan 64.000 Nederlandse klanten met het besparen van energie. Zo krijgen klanten van Coolblue Energie exclusieve korting op zonnepanelen, laadpalen en energiebesparende producten.

Vooruitblik 2022

Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue, licht toe: “2022 wordt het aller-aller-allermooiste Coolblue jaar ooit. Met Coolblue Energie gaan we heel hard verder groeien. We willen honderdduizend klanten in Nederland blij maken door ze te helpen energie te besparen. Ook gaan we ons fiets- en bezorgnetwerk uitbreiden in België, Nederland en Duitsland. En we gaan meer winkels openen, in Groningen, Den Bosch, Essen in Duitsland en minstens één in België. In ons magazijn gaan we verder bouwen aan de toekomst. Met slimme dozen-en zakkenmachines waarmee we én nog meer klanten blij kunnen maken, maar ook heel veel CO2 kunnen besparen. In Duitsland gaan we door, met groeien en investeren. In 2025 willen we er een omzet behalen van meer dan 1 miljard. Kortom. 2021 was mooi en 2022 gaat nog heel veel mooier worden. Daar wil ik onze klanten en alle 7.200 Coolblue'ers heel hard voor bedanken. Dankjewel!”

Coolblue België in 2022

Ook in België blijft Coolblue dit jaar verder uitbreiden. Naast de verdere uitrol van de eigen bezorgservice CoolblueFietst en de opening van minstens één winkel, wil het e-commercebedrijf een derde tv- en witgoeddepot openen in ons land. Van hieruit worden grote producten bij klanten thuis geleverd en geïnstalleerd via de eigen bezorg- en installatieservice CoolblueBezorgt. Dit alles moet ervoor zorgen dat er dit jaar ruim 100 jobs bijkomen in ons land.

Resultaten 2021

  • De omzet stijgt van 2 tot 2,3 miljard euro
  • De omzet in België stijgt van 571 naar 580 miljoen euro
  • Het bedrijfsresultaat (adjusted EBITDA) bedraagt 91 miljoen euro 
  • Ruim 750 Coolblue’ers in België
  • Klantentevredenheid (NPS): 67
Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf in België, Nederland en Duitsland. Het e-commercebedrijf heeft een eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én eigen fysieke winkels. In 2021 behaalde Coolblue een omzet van 2,3 miljard euro, met een NPS van 67 en een bedrijfsresultaat (adjusted EBITDA) van 91 miljoen euro.