01
oktober
2014
|
10:28
Europe/Amsterdam

Coolblue bouwt magazijn van 22.000 m2

Samenvatting

Coolblue, één van de grootste online retailers van de Benelux, bouwt in Tilburg (Nederland) een nieuw magazijn van 22.000 vierkante meter. Op 1 juli 2015 zal het haar dockdeuren openen en de eerste blauwe pakketten versturen. De stap komt slechts 17 maanden na de opening van het vorige magazijn van 13.342 m². “Het gaat inderdaad heel snel,” glimlacht Pieter Zwart, oprichter en directeur van Coolblue. Al 10 kwartalen op rij groeit Coolblue met meer dan 40% in omzet.

Nieuwe bezorgbeloftes

Het nieuw te bouwen magazijn zal de huidige locatie in Tilburg vervangen. Zwart: “We kunnen het precies zo inrichten als we willen, dat is fijn. We hebben namelijk nogal wat specifieke wensen. Elke nieuwe bezorgbelofte, van VandaagNog® tot zondagbezorging, levert immers ook een nieuwe logistieke uitdaging op.” Het magazijn in Capelle a/d IJssel voor ‘kleine’ pakketjes blijft bestaan.

7 dagen per week

De nieuwe locatie in Tilburg zal zeven dagen per week in gebruik zijn. Naast ‘normale’ orders die tot 23.59 uur binnenkomen, zal het geschikt zijn voor VandaagNog®- en tijdvakbestellingen, Belgische orders en reserveringen voor de 7 fysieke winkels waaronder de winkels in Lochristi en Wilrijk. Ook grotere retouren, zoals wasmachines en tv’s, zullen hier verwerkt worden.

Ruimte voor groei

Prologis, een grote speler op het vlak van logistiek vastgoed, zal de bouw uitvoeren. Het kocht voor Coolblue 13,2 hectare land zodat het ruimte voorziet voor een eventuele aanbouw in de toekomst.

Enkele feiten

22.000 m²20 dockdeuren14 m hoogComplete nieuwbouw
Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.