12
juni
2018
|
13:17
Europe/Amsterdam

Coolblue draait recordomzet van 311 miljoen euro

Samenvatting

Vandaag publiceert Coolblue België de jaarcijfers voor 2017. Vorig jaar haalde het e-commercebedrijf een recordomzet van 311 miljoen euro in België: een stijging van 27% ten opzichte van 2016. De winst groeide mee met 32% en ook de klanttevredenheid steeg tot een ongekend hoge NPS van 70. Deze sterke resultaten zijn een direct gevolg van Coolblue’s strategie: continu investeren in haar klantproposities.

Nieuwe markt: Franstalig België
Het afgelopen jaar betrad Coolblue de Franstalig Belgische markt. Meertaligheid stond hierbij centraal: Coolblue biedt klanten nu naast een Nederlandstalige, ook een Franstalige website en klantenservice.

Introductie eigen bezorgdienst in België
In 2017 is Coolblue met haar eigen bezorgdienst in België gestart. Inmiddels telt CoolblueBezorgt al ruim 40 bestelwagens, 75 bezorgers en 2 depots in Antwerpen en Gent.

Groei hoofdkantoor
Coolblue investeerde vorig jaar ook stevig in haar medewerkers. Zo werden er 185 nieuwe Coolblue’ers aangenomen en verhuisde het hoofdkantoor naar een splinternieuw, groter pand in Berchem.

Harde groei zet door in 2018
Ook dit jaar zet Coolblue sterk in op het nog verder verbeteren van haar klantproposities, om zo opnieuw hard te groeien. Coolblue’s bezorgservice per fiets (CoolblueFietst), komt in het derde kwartaal naar België. Daarnaast gaat de online retailer haar eigen witgoedbezorgservice CoolblueBezorgt uitrollen in Franstalig België. Coolblue gaat hiervoor lokaal depots openen.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.