26
maart
2019
|
08:57
Europe/Amsterdam

Coolblue levert pakjes in Gent met de fiets

Samenvatting

Vandaag levert Coolblue het eerste pakje met de fiets in Gent. Coolblue is het eerste grote e-commercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakjes zelf met de fiets te leveren. Gent is na Antwerpen de tweede Belgische stad waar de online retailer rondfietst. Trapje voor trapje wordt deze nieuwe bezorgservice uitgebreid naar andere grote steden in België.

Met de eigen bezorgservice per fiets, CoolblueFietst, wil het e-commercebedrijf klanten heel erg blij maken. Zo hoeft niemand onnodig lang thuis te blijven wachten op een pakje. Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van één uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “Je pakje wordt met een glimlach geleverd vanuit de Coolblue-winkel, door échte Coolblue’ers. En we komen sowieso. We bellen 3 keer aan, bellen je op of roepen door je brievenbus. Je kan ons niet missen.”

Vandaag vertrokken de eerste goedgevulde pakfietsen vanuit de Coolblue-winkel in Lochristi. Wie in Gent, Lokeren of Lochristi bijvoorbeeld een laptop, smartphone of koptelefoon bestelt, heeft veel kans dat er de volgende dag een vrolijke Coolblue’er voor de deur staat.

Eind vorig jaar ging CoolblueFietst van start in België, in Antwerpen. Coolblue voegt hier met Gent vandaag een tweede grote Belgische stad aan toe. CoolblueFietst wordt trapje voor trapje uitgebreid naar andere grote steden in België.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.