14
juli
2020
|
07:49
Europe/Amsterdam

Coolblue maakt stap naar Duitsland

Samenvatting

Vandaag gaat Coolblue met zijn eigen infrastructuur de Duitse grens over. De retailer begint in de omgeving van Düsseldorf met de uitbouw van een eigen bezorgnetwerk, installatiedienst, fietsnetwerk én winkels.

Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue, licht toe: “Vanaf vandaag bieden we aan klanten de omgeving van Düsseldorf de Coolblue-propositie aan. We starten er met het bezorgen en installeren van witgoed. Snel volgen er meer producttypes en diensten en bezorgen we zoveel mogelijk bestellingen van kleine producten bij klanten met de fiets. En ja… er komt binnenkort natuurlijk ook een fysieke winkel. Zo gaan we klanten in en rond Düsseldorf heel erg blij maken.”

Vanaf vandaag kunnen klanten in de omgeving van Düsseldorf witgoed via de Duitstalige Coolblue-website en app bestellen. Door échte Coolblue’ers worden deze bestellingen de volgende dag vanuit het magazijn in Tilburg bij klanten bezorgd en geïnstalleerd. 

Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue: “Onze stap over de Duitse grens is een mijlpaal voor alle 5000 Coolblue’ers. De afgelopen tijd hebben we heel hard gewerkt aan de uitbreiding van onze infrastructuur naar Duitsland. Dat betekent niet alleen het aannemen en inwerken van Duitstalige Coolblue’ers, maar ook bijvoorbeeld het opzetten van klantgerichte productreizen en het ontwerpen van onze blauwe doos, zak, bestelwagen én fiets.”

Gedurende het jaar blijft Coolblue zijn eigen infrastructuur verder uitbreiden door meer diensten en productgroepen aan de Duitstalige website en app toe te voegen, zijn eigen fietsnetwerk uit te rollen en een fysieke winkel te openen in de omgeving van Düsseldorf.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.