24
november
2017
|
12:03
Europe/Amsterdam

Coolblue opent deuren van nieuw en groot winkelconcept in Amsterdam: de Coolblue XXL

Samenvatting

Vandaag opent de eerste Coolblue XXL haar deuren in Amsterdam. Op 1.700 m² vinden klanten er meer dan 1.000 producten die ze ter plekke kunnen uitproberen en… een mega kartonknutselwerk. Daarnaast kunnen klanten er terecht voor advies van specialisten, het afhalen van online bestellingen - tot een minuut na de bestelling - en directe service na aankoop. Dit nieuwe winkelconcept is hét paradepaardje van Coolblue. Volgend jaar wordt er ook een Coolblue XXL in België geopend.

De online retailer rolt de Coolblue XXL als eerste uit in Amsterdam. De bestaande winkel aan de Gustav Mahlerlaan kreeg een indrukwekkende make-over. “We hebben goed geluisterd naar onze klanten en medewerkers en hebben vele kleine en grote verbeteringen doorgevoerd. De grootste verbetering zit in de uitbreiding van het productassortiment ter plekke,” aldus Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue.

Het nieuwe concept is 5 keer groter dan de vorige winkel en de uitgestalde producten en accessoires zijn meteen voorradig.

Pieter Zwart: “Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen, maar willen het graag nog even vasthouden en uittesten. Wil je een nieuwe hoofdtelefoon, dan wil je toch even horen hoe die ‘echt’ klinkt, ook al vind je veel informatie via onze review- en instructievideo’s op onze site. Ga je voor een nieuw koffiemachine, dan wil je meteen proeven hoe de koffie smaakt. Deze mogelijkheid bieden we vanaf vandaag met een nog groter assortiment in de Coolblue XXL in Amsterdam.“

Service, eerlijk advies en het product meteen mee naar huis

In de Coolblue XXL werden ‘productwerelden’ gecreëerd voor Televisies, Geluid, Laptops/Computers/Netwerk, Witgoed, Telefonie/Tablets/Wearables en tenslotte Koffiemachines. Bij elke wereld vind je niet alleen een walhalla aan dat type producten, je vindt er ook verschillende productspecialistendie je met kennis en eerlijk advies verderhelpen.

Ook de winkel zelf helpt klanten op weg naar het maken van de juiste productkeuze. Bijvoorbeeld door de advieswanden. Op deze wanden wordt aangeven waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe televisie, welke inchmaat ideaal is voor in jouw woonkamer, wat HDR is en waarom je zou moeten kiezen voor een smart-tv.

Nog meer winkels

De twee winkelconcepten zullen naast elkaar bestaan. Binnenkort wordt er nog een Coolblue XXL geopend in Den Haag “Ondertussen luisteren we goed naar de feedback van onze klanten en sturen het concept bij waar nodig. Zo kunnen we ook de Coolblue XXL elke dag een beetje beter maken,” aldus Zwart.

In België — waar de online retailer winkels heeft in Wilrijk, Lochristi en Zaventem — komt een eerste Coolblue XXL er in de loop van volgend jaar.

Facts & figures

1.700 m², 5x zo groot als de vorige winkel in Amsterdam

1000+ producten uitproberen

Alle aanwezige producten op voorraad

6 werelden; Televisies - Geluid - Telefonie/Tablets/Wearables - Koffiemachines - Witgoed en Laptops/Computers/Netwerk

50 productspecialisten

een mega kartonknutselwerk

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.