26
juni
2020
|
12:17
Europe/Amsterdam

Coolblue opent flagshipstore in Brussel

Samenvatting

Vandaag opent de retailer Coolblue zijn flagshipstore op de Louizalaan in Brussel. Na de winkelopening in Leiden is dit de tweede van de zes winkels die de retailer dit jaar wil openen in België en Nederland. Met een oppervlakte van 2.600 m2 is het meteen de grootste Coolblue-winkel. Klanten kunnen er meer dan 1.000 producten zelf ervaren. Ook kunnen ze er langskomen voor persoonlijk advies, het ophalen van online bestellingen en smartphone en tablet reparaties. Er gaan 50 Coolblue’ers aan de slag.

Via zijn website, app en fysieke winkels biedt Coolblue consumentenproducten aan in het Nederlands, Frans en Engels. Coolblue werd groot in Vlaanderen en Nederland door zich te richten op productspecialisme en een obsessieve focus op klanttevredenheid met onder meer persoonlijk advies, snelle levering en de installatie en reparatie van producten. In 2017 zette Coolblue zijn eerste stappen in Franstalig België met een Franstalige webshop en app. Vandaag komt daar een winkel in de Louizalaan bij waar zowel Franstalige, Nederlandstalige als Engelstalige klanten geholpen worden.

De flagshipstore in Brussel is met z’n 2.600 m2 meteen de grootste winkel van de retailer en - na Antwerpen, Zaventem en Gent - de vierde Coolblue-winkel in ons land. Klanten kunnen er meer dan 1.000 producten zelf ervaren: van laptops tot tv’s en van stofzuigers tot draadloze speakers.

Camille Depuydt, Manager Coolblue België: “We weten dat onze klanten vaak al een idee hebben welk product ze willen, maar het zelf eerst nog even willen ervaren. Zoek je een tv, dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je eerst horen hoe die écht klinkt. Ook kunnen klanten langskomen om hun online bestelling op te halen, voor persoonlijk advies of om hun smartphone of tablet te laten repareren. Die mogelijkheid willen we nu ook aan onze Brusselse klanten bieden in onze allergrootste Coolblue-winkel.”

In de winkel vinden klanten 10 verschillende ‘productwerelden’: Laptops, Smart home, Audio, Smartphones / tablets & wearables, Camera's, Televisies, Koffiemachines, Gaming, Wassen & drogen, Huishouden & keuken. Ook staan er productspecialisten klaar om klanten op veilige afstand te helpen bij het maken van de juiste productkeuze.

CoolblueFietst

Daarnaast is de nieuwe Coolblue-winkel ook een uitvalsbasis voor CoolblueFietst, de eigen bezorgservice van kleine producten met de fiets. In en rond de Coolblue-winkel in Zaventem - en zo ook in bepaalde delen van Brussel - werden er al bestellingen geleverd met CoolblueFietst. Met de flagshipstore in Brussel wordt dit bezorgingsgebied fors uitgebreid. Deze ochtend vertrokken goedgevulde bakfietsen vanuit de winkel naar klanten in en rond Brussel. Als je er via de website of de app bijvoorbeeld een laptop, smartphone of koptelefoon bestelt, is de kans groot dat er de volgende dag een vrolijke, fietsende Coolblue’er met je bestelling voor de deur staat.

Werken bij Coolblue

In de flagshipstore gaan 50 Coolblue’ers aan de slag. De retailer is nog op zoek naar extra collega’s. Wie ervan houdt om klanten blij te maken, kan solliciteren via Werkenbijcoolblue.be.

Facts & figures

• Adres: Louizalaan 43

• Oppervlakte: 2.600 m2

• Meer dan 1.000 producten zelf ervaren

• 50 Coolblue’ers

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.