01
december
2017
|
11:57
Europe/Amsterdam

Coolblue opent nieuw hoofdkantoor in België

Samenvatting

Vergaderen vanop de Sinksensfoor met uitzicht op Berchem-station? Voor wie bij Coolblue werkt, is dit perfect mogelijk. Vandaag opent de online retailer in het Antwerpse kantorencomplex Post X de deuren van het leukste kantoor van België. Het speels ingerichte kantoor telt 9 vergaderkamers en plaats voor meer dan 150 Coolblue’ers. Een nieuw hoofdkantoor was dringend nodig want het afgelopen jaar gingen er heel veel werknemers bij Coolblue aan de slag.

Vandaag namen de Belgische Coolblue’ers hun intrek in een gloednieuw hoofdkantoor in ‘gebouw 5 van Post X’. Met 1.269 m² op de vijfde verdieping, vind je hier meer dan 130 Coolblue’ers die er alles aan doen om klanten blij te maken. Het nieuwe kantoor ligt vlak aan de Antwerpse Ring en ligt op 2 minuten wandelen van Berchem-Station. Daarnaast is de locatie vlot per fiets bereikbaar via de fietsostrade F1.

Meer dan 7.000 sollicitaties

De online retailer is in ons land aan een stevige opmars bezig. De afgelopen 12 maanden solliciteerden meer dan 7.000 mensen via WerkenbijCoolblue.bevan wie er meer dan 150 werden aangeworven. Op dit moment telt Coolblue in België meer dan 250 werknemers in de 3 fysieke winkels, bij CoolblueBezorgt en in het hoofdkantoor. Door deze sterke groei hoeft het ook niet te verbazen dat het vorige hoofdkantoor - boven de winkel in Wilrijk - stilaan uit zijn voegen barstte.

Op dit moment staan nog zo'n 30 vacatures open waarvoor zowel gezocht wordt naar Nederlandstalige als Franstalige profielen.

Matthias De Clercq, Manager voor Coolblue België: We hebben onlangs met succes onze eerste stappen in Franstalig België gezet en zijn nog volop op zoek naar Franstalige Coolblue’ers voor onder meer onze klantendienst. Op een dik half uur sta je al van Brussel-Noord in ons nieuwe hoofdkantoor. Zo kan zowel Franstalig als Nederlandstalig talent makkelijk pendelen.”

Leukste kantoor van België

De Belgische Coolblue’ers kwamen zelf met ideeën voor de eigenzinnige en speelse vergaderkamers. Het eindresultaat is een werkplek die creativiteit stimuleert.

De populairste kamers voor de bezoekers worden ongetwijfeld de Frituur- en de Sinksenfoor-kamer.

We hebben ongetwijfeld het leukste kantoor van België! Zeg nu zelf: wie gaat niet spontaan glimlachen als hij kan vergaderen én eendjes vissen op de Sinksenfoor? Deze werkplek ‘verwondert’ zowel onze huidige als nieuwe talenten,” zegt een trotse Matthias De Clercq.

Facts:

9 eigenzinnige vergaderkamers met de klinkende namen Frituur, Sinksenfoor, De Dijk, Donkey Kong, Portal Room, Ardennen, Fotobooth, Holland en de Bond-kamer.

1.269 vierkante meter kantoorruimte

Plaats voor meer dan 150 werknemers60 eendjes

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.