18
december
2020
|
12:12
Europe/Amsterdam

Coolblue opent winkel in Hasselt

Samenvatting

Vandaag opent Coolblue een winkel in Hasselt. Klanten kunnen er meer dan 1.000 producten zelf ervaren. Ook kunnen ze langskomen voor persoonlijk advies, reparaties en het ophalen van online bestellingen.

Vandaag opent Coolblue een winkel in het Hasseltse winkelcentrum Quartier Bleu, op de Gelatineboulevard 2. Op een oppervlakte van 1.700 m2 kunnen klanten er gespreid over twee verdiepingen, meer dan 1.000 producten zelf ervaren. Dit is de 5de Belgische winkel van de retailer  - na Wilrijk, Zaventem, Gent en de in juni geopende flagshipstore in Brussel.

Camille Depuydt, manager van Coolblue België: “Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen, maar willen het graag nog even ervaren. Zoek je een tv met soundbar, dan wil je deze eerst even zien en horen. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je eerst horen hoe die écht klinkt. Ook kan je in onze winkel in Hasselt langskomen voor persoonlijk advies, het ophalen van online bestellingen en om je smartphone of tablet te laten repareren.”

In de winkel vinden klanten de volgende 8 ‘productwerelden’: Huishoudelijk, Koffiemachines, Witgoed, Televisies, Audio, Telefonie, Laptops en Smart Home. Ook zijn er productspecialisten om klanten op gepaste afstand te helpen bij het maken van de juiste productkeuze.

Ook de winkel zelf helpt klanten bij het maken van de beste keuze, bijvoorbeeld door de advieswanden. Op deze wanden wordt aangegeven waarop klanten moeten letten bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe tv. Zo komen ze bijvoorbeeld bij een advieswand te weten wat het ideale tv-formaat is voor in hun woonkamer.

CoolblueFietst

De nieuwe Coolblue-winkel in Hasselt is ook een uitvalsbasis voor de eigen bezorgservice CoolblueFietst. Vanuit de winkel vertrokken deze ochtend goed gevulde bakfietsen naar klanten in en rond Hasselt. Klanten die via de website of de app bijvoorbeeld een laptop, smartphone of koptelefoon bestellen, hebben een grote kans dat er de volgende dag een vrolijke, fietsende Coolblue’er met de bestelling voor de deur staat.

Werken bij Coolblue

In de Hasseltse Coolblue-winkel gaan 53 Coolblue’ers aan de slag. De retailer is nog op zoek naar 2 extra winkelmedewerkers. Wie ervan houdt om klanten blij te maken, kan solliciteren via Werkenbijcoolblue.be.

Facts & figures

●     Adres: Gelatineboulevard 2, 3500 Hasselt

●     Oppervlakte: 1.700 m2

●     1.000+ producten ervaren

●     8 productwerelden: Huishoudelijk, Koffiemachines, Witgoed, Televisies, Audio, Telefonie, Laptops en Smart Home

●     53 Coolblue’ers (waaronder 7 fietsbezorgers)

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.