28
maart
2014
|
10:54
Europe/Amsterdam

Coolblue wint meeste ThuiswinkelAwards in Nederland

Samenvatting

Coolblue was gisteravond de grote winnaar bij de ThuiswinkelAwards in Nederland en won 4 prijzen. Het bedrijf won de deelvakprijzen voor de ‘PostNL Dynamic Delivery Award’ voor het beste logistieke proces en de ‘Contactcare Customer Centricity Award’ voor de webwinkel die de klant het meest centraal stelt. Daarnaast won het bedrijf de prijs voor de beste online marketing. Ook viel Coolblue in de prijzen bij het publiek met een award in de categorie elektronica & telecom. "We zijn heel trots dat vakgenoten ons op vele onderdelen waarderen en dat uitspreken met deze awards ", vertelt Pieter Zwart, directeur en oprichter van Coolblue. "Ook het afgelopen jaar hebben we veel geïnvesteerd in het blijer maken van klanten en ook het komende jaar zullen we dat met 600 Coolbue'ers blijven doen."

In juni vorig jaar sleepte Coolblue nog drie prijzen in de wacht op de Webshop Awards Belgium waardoor het bedrijf zich een jaar lang ‘Beste webshop van België’ mag noemen in de categorieën ‘Computer, hard & software’, ‘consumentenelektronica’ en ‘Telecom’.

Online marketing = relevantie = specialisme

De Copernica Online Marketing Award ging gisteravond naar Coolblue. “Online marketing draait om relevantie,” aldus Zwart. “Je bent niet op zoek naar ‘een Coolblue’, maar naar ‘een laptop’. En dan vind je Laptopshop.nl of Laptopshop.be, ons laptop-walhalla. Ons concept van 307 productgroep-gespecialiseerde webshops is online marketing.”

Logistiek maakt het verschil

Coolblue won voor het tweede jaar op rij de Dynamic Delivery Award. Het bedrijf was vorig jaar al de eerste grote webwinkel in Nederland en België met een ‘same-day delivery’ mogelijkheid: Coolblue VandaagNog. Dit jaar maakte Coolblue het mogelijk om een op zondag besteld pakketje op maandag in huis te kunnen hebben. Daarnaast investeerde het bedrijf in een 13.000 m2 groot magazijn in Tilburg.

Jurylid Eduard de Wilde had zijn spiekbriefje nodig om al zijn argumenten te verzamelen: "Handgeschreven kaartjes, alle mogelijke levermogelijkheden, monopolist in het tijdvak van 23:00 tot 23:59. Elk jaar gaat Coolblue erop vooruit. De obsessieve focus op het blij maken van klanten wordt zo écht in de praktijk gebracht."

Klantenservice in het hart van het bedrijf

Coolblue werd boven Cameranu en schoenenwebsite Omoda verkozen voor de Contactcare Customer Centricity Award. Een award die volgens Pieter Zwart helemaal past bij het DNA van Coolblue: “Vanaf de oprichting van ons bedrijf op de studentenkamer in 1999 hadden we twee doelstellingen: geld verdienen en een voorbeeldbedrijf zijn op het gebied van klantgericht ondernemen. Die twee staan niet boven elkaar, maar naast elkaar. Dat is vandaag nog steeds zo. Daarom hebben we bijvoorbeeld niet alleen een Financieel Directeur, maar ook een Directeur Tevreden Klanten. Deze prijs is een prachtige bevestiging voor wat we ooit op de zolderkamer bedachten, en waar we nu met alle Coolblue’ers zo hard aan werken.”

Beste Elektronica & Telecom webwinkel

Misschien is Coolblue nog wel het meest blij met de publieksprijs voor Beste Webwinkel Telecom & Elektronica. Zwart: “We zijn bijna obsessief bezig met klantentevredenheid. We doen álles voor een glimlach. Als klanten dat merken en ons daarvoor belonen met deze prijs, maakt ons dat ontzettend trots.”

 

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.