27
september
2019
|
11:01
Europe/Amsterdam

Coolblue XXL opent in Gent

Samenvatting

Vandaag opent de eerste Coolblue XXL in België zijn deuren. In deze winkel in Gent kunnen klanten meer dan 1.000 producten zelf uitproberen. Met een oppervlakte van zo'n 1.200 m² is het de grootste Belgische Coolblue-winkel.

De Gentse winkel werd ingericht volgens het nieuwste Coolblue XXL-concept: klanten kunnen er meer dan 1.000 producten uitproberen. Ook kunnen ze er terecht voor het afhalen van online bestellingen, smartphone reparaties, retourneren en directe service na aankoop.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue, vertelt: “Wanneer klanten op zoek zijn naar een product, dan willen ze het vaak eerst zelf ervaren. Zoek je een nieuwe tv met soundbar, dan wil je deze eerst even zien en horen. Wil je een nieuwe koptelefoon, dan wil je even horen hoe die écht klinkt. Vanaf vandaag is dat mogelijk in onze nieuwe winkel in Gent.”

Productwerelden en advieswanden

De Coolblue-winkel in Lochristi en alle Coolblue’ers verhuizen vandaag mee naar de nieuwe locatie, die 3 keer zo groot is. Er zijn 7 verschillende productwerelden: Tv’s, Audio, Laptops, Desktops & Tablets, Witgoed, Telefonie en Keukenapparatuur. Bij elke wereld vinden klanten een groot assortiment aan producten. Door 25 productspecialisten kunnen ze met persoonlijk advies geholpen worden bij het maken van de juiste productkeuze.

Ook de winkel zelf helpt klanten bij het maken van de beste keuze, bijvoorbeeld door de advieswanden. Op deze wanden wordt aangegeven waarop klanten moeten letten bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe tv. Zo komen klanten bijvoorbeeld bij een advieswand te weten wat het ideale tv formaat is voor in hun woonkamer.

Elke dag een beetje beter

De winkel in Gent is de vierde XXL-winkel van Coolblue en de eerste Coolblue-winkel volgens het XXL-concept in België. Dit concept wordt op basis van feedback van klanten en Coolblue’ers continu verbeterd.

“We luisteren goed naar onze klanten en medewerkers en blijven vele kleine en grote verbeteringen doorvoeren. Nieuw in de Coolblue XXL in Gent is bijvoorbeeld de productwereld met keukenapparatuur. Daar kan je zien welke vaatwasser, oven of koelkast de beste keuze voor jou is om in te bouwen in jouw keuken. Zo blijven we Coolblue XXL elke dag een beetje beter maken,” besluit Pieter Zwart.

Facts & figures

Adres: Antwerpsesteenweg 693, 9040 Gent
Oppervlakte: 1.200 m²
1.000+ producten uitproberen
7 werelden: Tv’s - Audio - Laptops - Desktops & Tablets - Witgoed - Telefonie - Keukenapparatuur 30 Coolblue’ers, waarvan 25 productspecialisten
Nieuw: de productwereld Keukenapparatuur

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.