08
juni
2016
|
10:20
Europe/Amsterdam

Coolblue ziet tv-verkoop ruim verdubbelen

Samenvatting

Met de sportzomer in aantocht, schaffen veel Belgen en Nederlanders zich een nieuw tv-toestel aan. Online retailer Coolblue verkocht in de afgelopen twee weken alleen al tot 114% meer tv’s tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarbij gaan we vooral voor meer ‘inches’ en een betere beeldkwaliteit, zodat we geen enkele goal van de Rode Duivels hoeven te missen.

In vergelijking met het ‘WK-jaar’ van 2014, nam de tv-verkoop zelfs met 150% toe. Dat vertaalde zich in een omzetgroei in deze productcategorie van 180% ten opzichte van 2014. Net voor een EK of WK doet de tv-verkoop het traditioneel altijd goed, maar Coolblue dankt de groei deze keer ook aan een goed-getimede tv-commercial. Daarnaast kiezen steeds meer Belgen en Nederlanders voor de online retailer door het uitgebreide productadvies door specialisten.

‘Ik wil de grootste hebben’

Uit de Coolblue-data blijkt verder dat we massaal voor grotere tv’s met een betere beeldkwaliteit kiezen. We willen geen enkel moment van het EK missen en daarom zijn dit belangrijke voorwaarden geworden voor een nieuwe tv-aankoop. Kozen vorig jaar nog 1 op de 10 klanten voor een toestel met een 4K Ultra HD-scherm, dan zijn dat er dit jaar bijna 1 op de 3. Qua grootte kiezen ondertussen 1 op de 6 klanten voor een tv groter dan 55 inch (140 cm). Vorig jaar waren dat er nog slechts 1 op de 20.

Jeroen Van Camp, woordvoerder van Coolblue België: “Groter is niet altijd beter want veel huiskamers zijn niet geschikt voor toestellen met een schermdoorsnede van 55 inch. De juiste inchmaat bepaal je door de afstand tussen jou en je tv te vermenigvuldigen met 0,2. Zit je op 2,5 meter van het scherm, dan neem je het best een formaat van 50 inch.”

Top 5 van de populairste tv’s

Kleine woonkamer: Philips 32PFK5300

Basis: LG 43LF590V

Grote woonkamer: Samsung UE50J6200

4k (UHD): Samsung UE50JU6800

Het beste beeld: Samsung UE55JS8500

 

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.