19
november
2013
|
16:59
Europe/Amsterdam

Coolblue zoekt 100 IT developers - in binnen- én buitenland

Samenvatting

Coolblue, één van de grootste online retailers in de Benelux, is per direct op zoek naar 100 IT developers voor zijn hoofdkantoor in Rotterdam. Het bedrijf zoekt deze niet alleen in België en Nederland, maar ook in de rest van Europa en daarbuiten. Daarom lanceert Coolblue vandaag een Engelstalige recruitmentsite en agressieve marketingstrategie. De nieuwe Coolblue’ers gaan helpen bij de ambitieuze groeiplannen; het bedrijf groeit dit jaar met meer dan 40%.

Nieuwe recruitmentsite en een virtueel kijkje in het kantoor
Sinds vandaag staat de Engelstalige recruitmentsite CareersAtCoolblue.com online. Op deze site kan je kennismaken met de vacatures en cultuur van Coolblue. Zo staan er bij elke functie specifieke video's zodat je goed kan zien wat de functie inhoudt. Wie nieuwsgierig is hoe het Coolblue-hoofdkantoor in Rotterdam eruitziet, kan een virtueel kijkje nemen via Google Streetview. Daarnaast verdubbelt Coolblue het aantal recruiters en investeert het bedrijf fors in de aanwezigheid op LinkedIn, Facebook, Google en andere relevante sites en communities.

Zelf verbeteren, dus zelf ontwikkelen
Met het motto ‘elke dag een beetje beter’ werkt Coolblue continu aan zijn websites en processen. Daarom ontwikkelt het bedrijf al zijn software in eigen huis. “Behalve deze nieuwe recruitmentsite dan, want daar waren dus niet genoeg developers voor beschikbaar,” grapt Pieter Zwart, directeur en oprichter van Coolblue. "Goede developers zijn schaars in België en Nederland. Daarom kijken we ook over de landsgrenzen", voegt Zwart toe. "Inmiddels zijn de eerste nieuwe developers uit binnen- en buitenland al gestart."

Of het nu gaat om logistieke processen of het nog gebruiksvriendelijker maken van één van de 300 webshops. Zwart: "We hebben in ons hoofdkantoor in Rotterdam minstens 100 jobs voor mensen die elke dag hele mooie software willen bouwen. Het mooie van dit werk is dat je door de feedback van klanten, collega's en data elke dag resultaat ziet van je werk."

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.