23
december
2015
|
14:57
Europe/Amsterdam

Recordverkoop voor Coolblue tijdens kerstperiode

Samenvatting

Wilrijk, 22 december 2015 – In de aanloop van kerst breekt Coolblue, één van de grootste webwinkels in de Benelux, al zijn verkooprecords. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar boekt de onderneming met haar 7 winkels en 330 webshops tot 76% meer omzet. Uitschieters onder de geschenkartikelen zijn dit jaar Google’s Chromecast en de Sphero BB-8. Ook het gezelschapsspel Ticket to ride - Europe wordt een hit onder de kerstboom.

21 en 22 december zijn traditioneel de drukste dagen van het jaar voor Coolblue. Afgaand op de laatste dagen, zal het vandaag en morgen nog een pak drukker zijn dan de voorbije jaren.

“Net voor Kerst is het altijd gigantisch druk, dit jaar is dat extreem. Meer dan 100 extra werkkrachten worden in de Coolblue magazijnen ingezet om alles op tijd buiten te krijgen. Voor 23.59 uur besteld, is morgen immers gratis in huis. We doen er dan ook alles aan om deze belofte waar te maken,” aldus Jeroen Van Camp, manager bezorging van Coolblue.

Tijdens de kerstperiode van 2014 draaide de online retailer nog extra omzet van 40%. Dit jaar is dit bijna het dubbele.

De top 10 van de populairste cadeaus:

Google Chromecast ZwartSphero BB-8

Urban Revolt Powerbank 2200 mAh Zwart/Groen

Cadeaukaart 50 euro

Fitbit Charge HR Black

Pebble Smartwatch

Apple Earphones

TomTom Start 25 M

Ticket to ride - Europe

Sony PlayStation 4 + Extra controller

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.