16
augustus
2012
|
08:14
Europe/Amsterdam

Bestellingen webwinkel Coolblue nu op te halen bij 2.000+ ophaalpunten

Samenvatting

Je verheugt je op het openen van het pakje met je nieuwe smartphone of tablet. Maar wat als je niet thuis bent om het in ontvangst te nemen? Vanaf nu kunnen klanten van Coolblue bestellingen daarom niet alleen thuis laten bezorgen, maar ook ophalen in meer dan 2.000 PostNL-ophaalpunten, zoals diverse Albert Heijn-, Jumbo-, Bruna- en Primera-winkels. Coolblue verzendt dit jaar meer dan 750.000 pakketjes. Wie voor 22.30 uur bestelt, kan het felblauwe pakketje een dag later vanaf 16.00 uur ophalen. De verzending is gratis.

Rotterdam, 16 augustus 2012 Je verheugt je op het openen van het pakje met je nieuwe smartphone of tablet. Maar wat als je niet thuis bent om het in ontvangst te nemen? Vanaf nu kunnen klanten van Coolblue bestellingen daarom niet alleen thuis laten bezorgen, maar ook ophalen in meer dan 2.000 PostNL-ophaalpunten, zoals diverse Albert Heijn-, Jumbo-, Bruna- en Primera-winkels. Coolblue verzendt dit jaar meer dan 750.000 pakketjes. Wie voor 22.30 uur bestelt, kan het felblauwe pakketje een dag later vanaf 16.00 uur ophalen. De verzending is gratis.


Online kopers willen invloed
Uit onderzoek van de Thuiswinkel Markt Monitor, uitgevoerd door Blauw Research in 2012, bleek dat 80% van de online kopers invloed wil op waar en wanneer een bestelling bezorgd wordt. Oprichter en directeur van Coolblue, Pieter Zwart, herkent dit beeld: “Veel klanten geven aan dat ze het fijn zouden vinden om hun bestelde producten op te halen bij een plek naar keuze. Die mogelijkheid kunnen we nu bieden met de PostNL-ophaalpunten, waarvan er altijd wel één in de buurt zit.”

Uitbreiding service Coolblue
De samenwerking met PostNL past bij de ‘obsessieve focus’ op klanttevredenheid van Coolblue. Het bedrijf heeft inmiddels 4 fysieke winkels en zoekt naar geschikte locaties voor vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Gent. Bij deze winkels kun je producten vasthouden, advies krijgen van de productspecialisten en ook producten ophalen. Voor wie alleen wil afhalen of niet in de buurt woont van een van de Coolblue-winkels bieden de 2.000 PostNL-ophaalpunten een extra mogelijkheid. Ophalen is net als bij bezorgen aan huis bij Coolblue altijd gratis.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.