Rotterdam,
17
februari
2022
|
08:05
Europe/Amsterdam

Coolblue behaalt recordomzet van 2,3 miljard

Samenvatting

Vandaag maakt Coolblue zijn jaarcijfers voor 2021 bekend. Het e-commercebedrijf behaalde een recordomzet van 2,3 miljard euro. Dat is 348 miljoen euro meer dan in 2020. Mede door investeringen in de groei in Duitsland, de start van Coolblue Energie en de verdere automatisering van het magazijn in Tilburg kwam het bedrijfsresultaat (adjusted EBITDA) voor 2021 uit op 91 miljoen euro. Dit alles werd bovenal bereikt door opnieuw heel veel klanten blij te maken (NPS = 67).

Bekijk het hele jaarboek.

Groei in Duitsland
In 2021 is Coolblue in Duitsland sterk gegroeid. In Noordrijn-Westfalen heeft het e-commercebedrijf zijn eigen bezorgdiensten CoolblueBezorgt en CoolblueFietst al flink uitgebreid. Ook werd in 2021 in Düsseldorf de eerste Duitse Coolblue-winkel geopend.

Schuur van de toekomst
Met de komst van nieuwe machines voor het verwerken en verpakken van kleine producten is er vorig jaar succesvol verder gebouwd aan de automatisering van het magazijn in Tilburg. Hierdoor werd het magazijn dat draait op zonne-energie opgewerkt door het eigen zonnedak, nóg efficiënter, ergonomischer en veiliger. Bovendien wordt er hierdoor geen snipper te veel verpakkingsmateriaal gebruikt.

Uitbreiding van winkels en fietsnetwerk
In 2021 heeft Coolblue zijn eigen infrastructuur in Nederland, België en Duitsland nog verder uitgebreid. Zo werden er 6 winkels geopend, in Almere, Nijmegen, Rotterdam Alexandrium, Kuurne, Antwerpen en Düsseldorf. Daarnaast werd het fietsnetwerk verder uitgerold: inmiddels wordt tot wel 90% van de kleine bestellingen in en rondom de grootste steden per fiets bij klanten bezorgd. 

Coolblue Energie
Daarnaast heeft het e-commercebedrijf vorig jaar sterk geïnvesteerd in de levering van Nederlandse zonne- en windenergie en CO2-gecompenseerd gas. Inmiddels helpt Coolblue Energie al meer dan 64.000 Nederlandse klanten met het besparen van energie. Zo krijgen klanten van Coolblue Energie exclusieve korting op zonnepanelen, laadpalen en energiebesparende producten. 

Vooruitblik 2022
Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue, licht toe: “2022 wordt het aller-aller-allermooiste Coolblue-jaar ooit. Met Coolblue Energie gaan we heel hard verder groeien. We willen honderdduizend klanten in Nederland blij maken door ze te helpen energie te besparen. Ook gaan we ons fiets- en bezorgnetwerk uitbreiden in Nederland, België en Duitsland. En we gaan meer winkels openen, in Groningen, Den Bosch, Essen in Duitsland en minimaal een in België. In onze schuur gaan we verder bouwen aan de toekomst. Met slimme dozen-en zakkenmachines waarmee we nog meer klanten blij kunnen maken én ook heel veel CO2 besparen. In Duitsland gaan we door, met groeien en investeren. In 2025 willen we er een omzet behalen van meer dan 1 miljard. Kortom: 2021 was mooi en 2022 gaat nog heel veel mooier worden. Daar wil ik onze klanten en alle 7.200 Coolblue'ers heel hard voor bedanken. Dankjewel!”

Resultaten 2021

  • Recordomzet: 2,3 miljard euro (+18%)
  • Bedrijfsresultaat (adjusted EBITDA): 91 miljoen euro 
  • Klanttevredenheid (NPS): 67
Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf in Nederland, België en Duitsland. Het e-commercebedrijf heeft een eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én eigen fysieke winkels. In 2021 behaalde Coolblue een omzet van 2,3 miljard euro, met een NPS van 67 en een bedrijfsresultaat (adjusted EBITDA) van 91 miljoen euro.