13
juni
2014
|
16:48
Europe/Amsterdam

Coolblue bekroond tot beste elektronicawebwinkel van België

Samenvatting

Vanmiddag kaapte Coolblue de hoofdprijs in de categorie Electronica weg op de ‘Webshop Awards Belgium ’. De online retailer won in de subcategorieën ‘Computer, hard- & software’, ‘Consumentenelektronica’ en ‘Telecom’ en mag zich zo een jaar lang ‘Beste Elektronicawebshop van België’ noemen.

Meer dan 51.000 Belgische consumenten beoordeelden hun favoriete webwinkel op de 8 volgende aspecten: prijs-kwaliteitverhouding, prijsniveau, acties & aanbiedingen, klantenservice, gebruiksvriendelijkheid website, betaling, assortiment en levering. Coolblue werd uiteindelijk winnaar in de categorie ‘Electronica’.
Onlangs was Coolblue nog de grote winnaar op de ThuiswinkelAwards met 4 prijzen.

"We zijn zeer trots met deze nieuwe bekroning. Coolblue staat voor een obsessieve focus op klantentevredenheid. We doen álles voor een glimlach. Als klanten dat merken en ons daarvoor belonen met deze award, dan is dat natuurlijk schitterend en een pluim op de hoed van onze 650 medewerkers!”

Klantenservice staat centraal

Van bij het prille begin wilde Coolblue een voorbeeldbedrijf zijn op het gebied van klantgericht ondernemen. Dit is vandaag nog steeds zo.

“Het afgelopen jaar werd opnieuw veel geïnvesteerd in het blijer maken van klanten en ook het komende jaar zullen we dat met alle Coolblue'ers blijven doen. Daarom hebben we bijvoorbeeld niet alleen een Financieel Directeur, maar ook een Directeur Tevreden Klanten. We willen niet dat klanten ‘zomaar’ tevreden zijn, maar net een stapje verder gaan. Dat noemen we ‘verwonderen’”.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.