12
november
2012
|
10:58
Europe/Amsterdam

Coolblue betrekt ‘leukste kantoor van Nederland’

Samenvatting

Vergaderen in een apenkooikamer en tegelijkertijd uitkijken op het nieuwe centrale station van Rotterdam? Wie bij Coolblue werkt kan dat vanaf vandaag doen. Coolblue opent vol trots de deuren van het leukste kantoor van Nederland aan het Weena. Het speels ingerichte kantoor kent 18 themakamers, 250 werkplekken en heeft een vloeroppervlakte van ca. 4.000 m².  Een nieuw hoofdkantoor was hard nodig, nadat het bedrijf in een halfjaar tijd 180 mensen aannam. Ver reizen hoeven (toekomstige) werknemers niet: zelfs vanuit Amsterdam kun je in 41 minuten bij Coolblue zijn.

Rotterdam, 25 oktober 2012 - Vergaderen in een apenkooikamer en tegelijkertijd uitkijken op het nieuwe centrale station van Rotterdam? Wie bij Coolblue werkt kan dat vanaf vandaag doen. Coolblue opent vol trots de deuren van het leukste kantoor van Nederland aan het Weena. Het speels ingerichte kantoor kent 18 themakamers, 250 werkplekken en heeft een vloeroppervlakte van ca. 4.000 m².  Een nieuw hoofdkantoor was hard nodig, nadat het bedrijf in een halfjaar tijd 180 mensen aannam. Ver reizen hoeven (toekomstige) werknemers niet: zelfs vanuit Amsterdam kun je in 41 minuten bij Coolblue zijn.

Klanten verwonderen vanuit de Apenkooi en Super Mario Bros-themakamer
Ruim 300 Coolblue’ers verzonnen de ideeën voor in totaal 18 eigenzinnige themakamers. Zo zijn het café en de studentenkamer waar het bedrijf is bedacht en begonnen nauwkeurig nagemaakt. De meest populaire kamer onder de bezoekers is echter de Apenkooikamer, gemodelleerd naar het verblijf van Bokito in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp.Het resultaat? Een inspirerende plek waar hard werk gecombineerd wordt met veel gezelligheid.

10.000 sollicitaties in een jaar WerkenbijCoolblue.nl
In het afgelopen jaar zijn er via WerkenbijCoolblue.nl meer dan 10.000 sollicitaties binnengekomen. Het bedrijf nam het afgelopen halfjaar meer dan 180 nieuwe Coolblue’ers aan. Op dit moment staan er nog eens meer dan 100 vacatures open. ,”De afgelopen jaren maakten we een sterke groei door,” zo stelt directeur en oprichter Pieter Zwart. “Deze nieuwe locatie inspireert en bindt zowel huidige als nieuwe talenten binnen Coolblue. We vinden echt dat we het leukste kantoorpand van Nederland hebben. En het is ook nog eens uitstekend bereikbaar.”

Facts van het nieuwe Coolblue pand
• 2 arcadehallen
• 18 themakamers (waaronder de Apenkooi, de Kuip, café De Dijk, de studentenkamer, Super Mario Bros)
• 4000 vierkante meter kantoorruimte
• Picknickruimte van 400 m²
• Op ca. 38 minuten reizen van Utrecht CS.
• Op ca. 41 minuten reizen van Amsterdam CS .

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.