14
april
2020
|
07:53
Europe/Amsterdam

Coolblue breidt fietsnetwerk versneld uit

Samenvatting

Vanaf vandaag bezorgt Coolblue bestellingen op de fiets in een papieren zak. Dat scheelt een hoop karton en zorgt ervoor dat er nog veel meer bestellingen in een pakfiets passen. Bovendien gaat Coolblue zijn fietsnetwerk versneld uitbreiden naar 5 extra steden in Nederland. Zo kan de retailer nóg meer bestellingen op de fiets bezorgen.

Vanaf vandaag bezorgt Coolblue bestellingen op de fiets niet meer in een blauwe doos, maar in een papieren zak. Dat scheelt veel karton en zorgt voor 15% meer ruimte in een pakfiets. Juist nu er veel vraag is naar producten om met elkaar in contact te blijven, komt dat extra goed van pas. Zo kan de retailer nóg meer bestellingen op de fiets bezorgen.

Daarnaast gaat Coolblue versneld in meer steden op de fiets bezorgen. Op dit moment worden er in 12 grote steden in Nederland en België bestellingen met de eigen bezorgservice CoolblueFietst bezorgd. De komende weken voegt de retailer hier 5 extra steden aan toe.

Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue, licht toe: “We gaan ons eigen fietsnetwerk op een hogere versnelling uitbreiden. De komende weken starten we met fietsen in Apeldoorn, Dordrecht, Amersfoort, Leiden en Breda. Door deze uitbreiding én door onze papieren zak, kunnen we veel meer bestellingen op de fiets bezorgen. Zo fietsen we dit jaar maar liefst 1 miljoen keer naar onze klanten toe met échte Coolblue’ers met een glimlach.”

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.