06
december
2017
|
14:16
Europe/Amsterdam

Coolblue heeft een nieuwe pakketjesmachine

Samenvatting

Vandaag nam Coolblue een nieuwe pakketjesmachine in gebruik in haar magazijn in Tilburg. Deze machine past de dozen automatisch aan op de grootte van je bestelling. Dat scheelt lucht, dus ruimte in de busjes. Dat scheelt dan weer een aantal ritten en dat is goed voor het milieu. Geen zorgen, je kat weet zich er vast alsnog in te wurmen.

Vandaag rolden de eerste nieuwe Coolblue-dozen van de band. De pakketjesmachine vouwt de dozen op de juiste hoogte van de producten, waardoor er tot 90% minder opvulmateriaal nodig is.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “We willen het voor onze klanten niet alleen elke dag een beetje beter, maar ook een beetje groener doen. Dit door minder opvulmateriaal te gebruiken, maar ook door het aantal ritten van onze vervoerders te verminderen. Zo vertrekken er door de kleinere pakketjes tot 15% minder vrachtwagens vanuit het Coolblue-magazijn in Tilburg.”

Tot 20.000 pakketjes per dag

De nieuwe pakketjesmachine kan tot maar liefst 20.000 pakketjes per dag aan. 90% van alle bestellingen kan ingepakt worden door deze machine.

Naast het formaat, is ook het ontwerp van de doos iets anders. Het is een mooie stevige doos die je kan openen door een rits open te trekken. Natuurlijk mochten de grapjes op de dozen niet ontbreken. Er kwamen zelfs nieuwe grapjes bij. En ook katten passen er nog steeds in.

Honderden extra magazijnmedewerkers gezocht

Coolblue groeit hard! Op dit moment wordt het magazijn in Tilburg met 3 hallen uitgebreid tot een vloeroppervlakte van 88.000 vierkante meter (of 18 voetbalvelden) groot. Om de groei te ondersteunen is de online retailer het komende jaar nog op zoek naar honderden extra magazijnmedewerkers.

Facts & Figures

De pakketjesmachine is 200 meter lang

20.000 pakketjes per dag

Bijna 1 pakketje per seconde

90% van alle pakketjes

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.