21
november
2023
|
11:20
Europe/Amsterdam

Coolblue integreert AI op Coolblue.nl

Slimme assistent Chat G-Piet strooit op eerste dag al meer dan 13.000 gedichtjes

Samenvatting

Coolblue heeft iets nieuws geïntroduceerd: AI op de website. Ze noemen deze slimme assistent Chat G-Piet. Een groot succes, al ruim 13.000 klanten hebben sinds de lancering op maandag 20 november gebruikgemaakt van de tool. 

Chat G-Piet schreef tijdens het piekmoment ruim 440 gedichten per minuut. Leuk feitje: meer dan 2000 mensen hebben het gedicht laten voorlezen door de AI stem van Pieter Zwart.

De populairste producten om een gedicht voor te laten schrijven zijn tot nu toe:

  1. Apple Airpods Pro 2
  2. Nintendo Switch OLED + Mario Kart
  3. BlueBuilt laptopstandaard

Beginbaas bij Coolblue, Pieter Zwart: “Chat G-Piet is de eerste AI feature op Coolblue.nl. Met deze tool helpen we onze klanten dit jaar supersnel met hun sinterklaasgedichtjes. Chat G-Piet kan namelijk binnen enkele seconden voor elk product op onze website een gepersonaliseerd gedichtje genereren.” 

Dichten met  ‘Chat G-Piet’
Wie nog een sinterklaasgedichtje moet schrijven en inspiratie wil opdoen, kan op Coolblue.nl een product kiezen voor zichzelf of voor iemand anders en direct een gedichtje laten maken door Chat G-Piet. De tool is beschikbaar tot 5 december. Meer informatie is te vinden op coolblue.nl/chatgpiet

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van België, Nederland en Duitsland met een NPS van 67. De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie én 15 fysieke winkels. In 2022 behaalde Coolblue een omzet van 2,35 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in Nederland en België.