05
maart
2019
|
09:02
Europe/Amsterdam

Coolblue neemt 100% elektrische busjes in gebruik

Samenvatting

Vanochtend vertrokken de eerste goedgevulde 100% elektrische Coolblue-busjes om tv’s bij klanten in Rotterdam en Amsterdam te bezorgen. De nieuwe busjes rijden op energie die het e-commercebedrijf zelf gaat opwekken met zijn eigen zonnedak. Coolblue verwacht de bezorging met elektrische busjes later dit jaar verder uit te breiden naar andere grote Nederlandse steden.

Vandaag start Coolblue met het testen van de 100% elektrische busjes voor de bezorging van tv’s. De busjes rijden op energie die het e-commercebedrijf zelf gaat opwekken met het nieuwe zonnedak op zijn magazijn in Tilburg.

Wie vanaf vandaag in de omgeving van Rotterdam of Amsterdam een tv bestelt, heeft een grote kans dat deze de volgende dag met een elektrische bus wordt bezorgd. Bij de bezorging met elektrische busjes krijgen klanten dezelfde service die ze van Coolblue gewend zijn. Zo hoeft niemand onnodig lang thuis te blijven. Klanten ontvangen hun bestelling de volgende dag binnen een tijdvak van 1 uur. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van bezorging.

Pieter Zwart, Beginbaas Coolblue: “Vandaag bezorgen we voor de eerste keer tv’s bij klanten met onze nieuwe elektrische busjes. We komen ‘m zelf brengen en zetten ‘m neer waar de klant wil. We verwachten dat 80% van alle tv’s in Rotterdam en Amsterdam met deze elektrische busjes bij onze klanten wordt bezorgd.”

Later dit jaar wil Coolblue de bezorging met elektrische busjes verder uitbreiden naar andere grote Nederlandse steden.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.