Rotterdam,
19
november
2021
|
11:51
Europe/Amsterdam

Coolblue opent eerste winkel in Duitsland

E-commercebedrijf breidt infrastructuur in Duitsland verder uit

Samenvatting

Vandaag opent Coolblue zijn eerste winkel in Duitsland, in het centrum van Düsseldorf. Met deze opening breidt het e-commercebedrijf zijn eigen infrastructuur in Duitsland verder uit.

Vandaag opent Coolblue zijn eerste winkel in Duitsland. Op een oppervlakte van 2.600 m² kunnen klanten er meer dan 1.000 producten zelf uitproberen, langskomen voor advies, reparaties en het ophalen van online bestellingen. De eerste Duitse Coolblue-winkel bevindt zich in hartje Düsseldorf, in het winkelcentrum Kö-Bogen II. Dit gebouw heeft de groenste gevel van Europa, gemaakt van maar liefst 30.000 planten.

Uitbreiding in Duitsland
Eén jaar geleden ging Coolblue succesvol met zijn eigen infrastructuur de Duitse grens over. Inmiddels telt Coolblue Duitsland al meer dan 100 Coolblue’ers en heeft het e-commercebedrijf in Noordrijn-Westfalen zijn eigen bezorgnetwerk, installatiedienst en fietsnetwerk al flink uitgebouwd. Met de opening van zijn eerste winkel breidt Coolblue zijn infrastructuur in Duitsland verder uit.

Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue: “Het komende jaar gaan we door met uitbreiden op Duitse bodem. In Noordrijn-Westfalen willen we onze bezorgdiensten CoolblueBezorgt en CoolblueFietst verder uitbouwen. Ook willen we er nog meer winkels openen. Zo gaan we nog meer Duitse klanten heel erg blij maken.”

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 19 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.