12
juli
2021
|
08:00
Europe/Amsterdam

Coolblue opent eerste winkel in Duitsland

Samenvatting

Coolblue opent eind dit jaar zijn eerste winkel in Duitsland. Daarnaast opent de online retailer dit jaar nog eens 5 winkels in België en Nederland. Hierdoor staat de teller eind dit jaar op minstens 20 Coolblue-winkels.

Eind dit jaar opent Coolblue zijn eerste winkel in Duitsland. Op een oppervlakte van 2.600 m² kunnen klanten er meer dan 1.000 producten zelf uitproberen, langskomen voor advies, reparaties en het ophalen van online bestellingen. De eerste Duitse Coolblue-winkel komt in hartje Düsseldorf, in het winkelcentrum Kö-Bogen II. Dit gebouw staat bekend om zijn gigantische groene gevel. Het is zelfs de groenste gevel van Europa, gemaakt van maar liefst 30.000 planten. 


Opmars in Duitsland 
Eén jaar geleden ging Coolblue succesvol met zijn eigen infrastructuur de Duitse grens over. Inmiddels heeft de online retailer in Noordrijn-Westfalen zijn eigen bezorgnetwerk, installatiedienst en fietsnetwerk al flink uitgebouwd. Met de opening van zijn eerste winkel zet Coolblue zijn opmars in Duitsland verder.


6 winkelopeningen in 2021
Naast de eerste winkel in Duitsland opent Coolblue dit jaar nog eens 5 winkels. Vorige maand werd de Coolblue-winkel in Almere al geopend en de komende maanden volgen er meer winkels, in onder andere Rotterdam Alexandrium, Kortrijk (België) en Nijmegen. 


Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue: “De komende tijd openen we nagenoeg iedere maand wel één Coolblue-winkel. Dit doen we natuurlijk voor onze klanten. Zij hebben vaak al een idee welk product ze willen, maar willen het graag nog even ervaren. Wanneer je op zoek bent naar een tv, dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je eerst even horen hoe die écht klinkt. Binnenkort is dit mogelijk in zo’n 20 grote steden in Nederland, België én Duitsland.”

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.