Rotterdam,
26
augustus
2022
|
12:23
Europe/Amsterdam

Coolblue opent tweede winkel in Duitsland

Online retailer zet expansie bij onze oosterburen verder

Samenvatting

Samenvatting

Coolblue breidt zijn infrastructuur in Duitsland verder uit. Vandaag opent de online retailer zijn tweede winkel in Duitsland, in het centrum van Essen. Daarnaast worden bestellingen van kleine producten voortaan met de fiets geleverd  in en rond deze stad. Tegelijkertijd wordt ook CoolblueBezorgt uitgerold naar het Ruhrgebied. 

Vandaag opent Coolblue een winkel in het Duitse Essen. Op een oppervlakte van 1.400 m² kunnen klanten er meer dan 1.000 producten zelf uitproberen, langskomen voor advies en voor het ophalen van online bestellingen. Dit is de tweede Duitse Coolblue-winkel, na de opening van een winkel in Düsseldorf eind vorig jaar.

Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue: “We openen winkels voor onze klanten. Zij hebben vaak al een idee welk product ze willen, maar willen het graag nog even ervaren. Wanneer je op zoek bent naar een tv, dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je eerst even horen hoe die écht klinkt. Vanaf vandaag is dit ook mogelijk in onze winkel in Essen, alsook in 21 andere grote steden in België, Nederland én Duitsland.”

Groei in Duitsland 

In 2020 ging Coolblue succesvol met zijn eigen infrastructuur de Duitse grens over. Ondertussen heeft de online retailer in Noordrijn-Westfalen zijn eigen bezorg- en installatieservice voor wasmachines en tv’s en de eigen bezorgservice CoolblueFietst al sterk uitgebouwd. Ook werd er een winkel geopend in Düsseldorf. Met de opening van zijn tweede winkel en de uitbreiding van zowel CoolblueFietst als CoolblueBezorgt, zet  Coolblue zijn opmars in Duitsland verder.

Boilerplate

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van België, Nederland en Duitsland (Net Promoter Score van 67). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én eigen fysieke winkels. In 2021 behaalde Coolblue een omzet van 2,3 miljard euro.