29
januari
2013
|
17:40
Europe/Amsterdam

Coolblue opent tweede winkel in Vlaanderen

Samenvatting

Coolblue, één van de grootste webwinkels in de Benelux, opent dit weekend een winkelpunt in Lochristi, bij Gent. Klanten kunnen er terecht op bijna 600 vierkante meter oppervlakte voor gespecialiseerd advies, het afhalen van online bestellingen en een snelle service na aankoop. Voor Coolblue is dit het tweede winkelpunt in Vlaanderen nadat het vorig jaar in mei de deuren opende van een nieuw winkel- en retailconcept in Wilrijk.

Coolblue, één van de grootste webwinkels in de Benelux, opent dit weekend een winkelpunt in Lochristi, bij Gent. Klanten kunnen er terecht op bijna 600 vierkante meter oppervlakte voor gespecialiseerd advies, het afhalen van online bestellingen en een snelle service na aankoop. Voor Coolblue is dit het tweede winkelpunt in Vlaanderen nadat het vorig jaar in mei de deuren opende van een nieuw winkel- en retailconcept in Wilrijk.

Coolblue is niet alleen Laptopshop.nl, Smartphoneshop.nl en Serviesstore.nl, maar nog meer dan 200 andere webshops. De formule: voor bijna elk product dat je via het internet kan verkopen, wordt een aparte Coolblue-webshop opgericht, met enkel dat type producten en accessoires. Wekelijks komen er twee nieuwe webshops bij. En met succes; jaarlijks ontvangen de webshops van Coolblue meer dan 60 miljoen Nederlandse en Belgische bezoekers.

Vraag naar fysieke winkelpunten
Fysieke winkels vormen al meer dan 10 jaar een vast onderdeel van de strategie van Coolblue. “Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze ongeveer willen hebben, maar hebben nog een paar vragen of willen het ‘even vasthouden’,” verklaart Pieter Zwart, Directeur en oprichter van Coolblue.

In 2007 kwam de online retailer naar België met een winkel in Antwerpen. In mei vorig jaar werd die vervangen door een nieuw winkel- en retailconcept aan de A12 in Wilrijk. Pieter Zwart, Directeur en oprichter van Coolblue: “Onze winkel in Wilrijk is in geen tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de brede regio. Ook veel klanten uit Oost- en West-Vlaanderen komen er over de vloer. Voor ons een duidelijk signaal dat het tijd werd om ook deze klanten een winkelpunt dichter bij huis te bieden. Na een uitgebreide analyse viel ons oog op een winkelpunt op het adres Denen 165 in Lochristi.

Het nieuwe winkel- en retailconcept in Lochristi, waar bij de start 7 mensen tewerkgesteld worden, is zowel met het openbaar vervoer als met de wagen gemakkelijk te bereiken en biedt bovendien meer dan voldoende parkeergelegenheid.

Vier specialistenpodia: eerlijk advies
We vinden niks erger dan een klant die ontevreden is over zijn productkeuze. Dat willen we voorkomen, door hem bij zijn keuze te helpen,” zegt Bruyns. Net als in onze winkel in Wilrijk hebben we in ons winkelpunt in Lochristi vier specialistenpodia gecreëerd: Telefonie & Tablets, Camera’s, Laptops & PC’s en TV’s. Die hebben ‘live’ demomodellen, veel accessoires en alle website-kennis voorhanden. Zwart: “Maar het belangrijkste: een echte productspecialist, die je met kennis en advies vriendelijk helpt in een eerlijk adviesgesprek.”

Regionale functie: afhalen en service
Naast advies kunnen klanten in het nieuwe concept ook gewoon terecht voor het afhalen van hun online bestelling. Zwart: “Voor sommige klanten is onze belofte ‘vandaag voor 22 uur besteld, morgen gratis bezorgd’ niet snel genoeg. Voor hen geldt: vandaag besteld, onmiddellijk afgehaald in de winkel.”

25% van het winkeloppervlak is bovendien ingedeeld voor service ná aankoop. Daarmee vervullen de winkels een regionale functie. Uiteindelijk helpt dat ook de online verkopen. “We zien tot wel een uur reistijd rondom de winkel een hogere website-conversie. Klanten willen weten dat ze een plek hebben waar ze naar toe kunnen voor dienst na aankoop als iets niet werkt,” aldus Pieter Zwart.

Nog meer fysieke winkels op komst
Er staan dit jaar nog meer winkels op de planning van de ‘Beste Webshop van België’1. Zo wordt momenteel in Nederland gezocht naar een geschikt winkelpand in zowel Utrecht als Amsterdam.

 

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.