20
mei
2020
|
09:45
Europe/Amsterdam

Coolblue opent winkel in Leiden

Samenvatting

Vandaag opent Coolblue een winkel in Leiden. Klanten kunnen er meer dan 1.000 producten zelf ervaren. Ook kunnen ze langskomen voor persoonlijk advies, het ophalen van online bestellingen en reparaties. In en rond de winkel start de retailer vandaag ook met het bezorgen op de fiets van kleine bestellingen.

Vandaag opent Coolblue zijn dertiende winkel, in het centrum van Leiden. De 600 m2 grote winkel ligt in het midden van de Breestraat, tegenover het stadhuis, en is goed bereikbaar met het OV, de auto en de fiets. Klanten kunnen er meer dan 1.000 producten zelf ervaren.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “We weten dat klanten vaak al een idee hebben welk product ze willen, maar het zelf graag nog even willen ervaren. Zoek je een tv, dan wil je deze eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je eerst horen hoe die écht klinkt. Ook kun je in onze winkel in Leiden langskomen voor persoonlijk advies, het ophalen van online bestellingen en om je smartphone of tablet te laten repareren.”

In de winkel vinden klanten 5 verschillende ‘productwerelden’: van Witgoed, Televisies, Audio, Telefonie en Laptops. Ook zijn er productspecialisten om klanten op veilige afstand te helpen bij het maken van de juiste productkeuze. Voor iedere klant die vandaag langskomt, wordt de Coolblue-winkel zelfs opnieuw ‘officieel geopend’, inclusief fotomoment en het doorknippen van het lint.

Persoonlijke afspraak

Net als in alle andere Coolblue-winkels wordt in de Leidse winkel volledig ingezet op veilig winkelen en werken. Zo laat de retailer een beperkt aantal klanten tegelijk binnen. Wie liever niet in de rij (op 1,5 meter) wil staan, kan van tevoren een persoonlijke afspraak maken.

Bestellingen bezorgen op de fiets

Door de winkelopening kan de retailer zijn eigen bezorgservice CoolblueFietst ook verder uitrollen. Vanochtend vertrokken de eerste goedgevulde pakfietsen vanuit de Leidse winkel naar klanten in en rond de stad. Wie bijvoorbeeld een laptop, smartphone of koptelefoon bestelt, heeft een grote kans dat er de volgende dag een vrolijke Coolblue’er met een pakfiets en je bestelling voor de deur staat.

Facts & figures

Adres: Breestraat 103

Oppervlakte: 600 m2

Meer dan 1.000 producten zelf ervaren

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.