14
maart
2012
|
10:00
Europe/Amsterdam

Coolblue ‘Slimste organisatie van Nederland 2012’

Samenvatting

De online retailer Coolblue ontving gisteren de Dutch BI Award 2012. Zij sleepten daarmee de titel ‘Slimste organisatie van Nederland 2012’ binnen. Daarmee versloeg de organisatie Buurtzorg Nederland en de Hypotheekshop.  

Volgens de vakjury koppelt Coolblue slimme technologie aan slim organiseren. Dit doen zij op een manier die uitblinkt in eenvoud en raffinement. “Een bevestiging van het werk dat we hebben verzet. Voor ons grootste doel -klanten tevreden krijgen en houden-, gecombineerd met een naadloze IT-integratie hebben we erkenning gekregen. Business Intelligence is daarbij een zeer belangrijk instrument. We zijn apetrots”, zegt Daniel Bos, manager Business Intelligence, die gisteravond de award ‘Slimste organisatie van Nederland 2012’ in ontvangst nam.

Dutch BI Award
De Dutch BI Awards-verkiezing werd dit jaar voor de zevende keer door de Passionned Group verzorgd. Volgens het adviesbureau zit de intelligentie van een onderneming in de combinatie van alignment (afstemming) en agility (behendigheid). “Een intelligente organisatie als Coolblue heeft informatiegebruik, het delen van inzichten en zelfsturing op het laagste niveau in de organisatie georganiseerd. Het is niet langer een handjevol managers die de organisatie stuurt, betrokkenheid is iets van de hele organisatie”, wordt de overwinning van Coolblue op de website van de Dutch BI Award toegelicht.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.