11
oktober
2018
|
07:57
Europe/Amsterdam

Coolblue start bouw grootste zonnedak van Nederland

Samenvatting

Vandaag kondigt Coolblue aan het grootste zonnedak van Nederland te gaan bouwen op zijn megamagazijn in Tilburg. Dit zonnedak levert niet alleen genoeg energie voor het magazijn, maar ook voor de winkels, het hoofdkantoor en zelfs de fietsen van CoolblueFietst.

Het bouwen van een zonnedak is een knettergoed idee, volgens Beginbaas Pieter Zwart. “Hiermee is ons megamagazijn niet energieneutraal, maar zelfs energiepositief.” Coolblue gaat het 20 voetbalvelden (88.000m2) grote dak van zijn magazijn volledig bedekken met zonnepanelen. Het e-commercebedrijf begint vandaag met de bouw van het zonnedak en verwacht dit jaar nog haar magazijn volledig op eigen opgewekte positieve energie te laten draaien. Dankzij deze investering wekt Coolblue genoeg stroom op om naast dit magazijn ook alle fietsen van CoolblueFietst en al haar winkels van positieve energie te voorzien.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.