03
april
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Coolblue start eigen bezorgservice per fiets: CoolblueFietst

Samenvatting

Vandaag wordt CoolblueFietst gelanceerd. Coolblue is hiermee het eerste grote e-commercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakketjes zelf per fiets te bezorgen. Coolblue fietst vanaf vandaag in Eindhoven en Den Haag en dit wordt trapje voor trapje uitgebreid naar alle grote Nederlandse steden.

Een paar dagen geleden kondigde Coolblue aan haar eigen bezorgservice per fiets te starten. En nee, dit was geen aprilgrap, want vandaag wordt CoolblueFietst écht gelanceerd.Met deze nieuwe bezorgservice wil Coolblue haar klanten heel erg blij maken. Zo hoeft niemand een hele dag thuis te blijven wachten op een pakketje. Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van 1 uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van bezorging.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “Je pakketje wordt met een glimlach bezorgd vanuit de Coolblue-winkels, door échte Coolblue’ers. En we komen sowieso. We bellen 3 keer aan, bellen je op of roepen door je brievenbus. Je kan ons niet missen.”

Coolblue zoekt minstens 250 Pakketverzorgers
Vandaag vertrokken de eerste goedgevulde pakfietsen vanuit de Coolblue-winkels in Eindhoven en Den Haag. Voor wie in deze steden bijvoorbeeld een laptop, mobiele telefoon of koptelefoon bestelt, is de kans groot dat ze de volgende dag een vrolijke Coolblue’er voor de deur hebben staan.

“En misschien wel het mooiste aan CoolblueFietst: het is groen. En blauw natuurlijk. Heel blauw,” aldus Pieter Zwart.

CoolblueFietst wordt nu trapje voor trapje uitgebreid naar alle grote steden in Nederland. Daarvoor is Coolblue nog op zoek naar minstens 250 Pakketverzorgers. Wie van pakketjes en van fietsen houdt, kan solliciteren bij Werkenbijcoolblue.nl.

Over Coolblue
Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 9 fysieke winkels in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Utrecht, Amsterdam, Wilrijk (BE), Lochristi (BE) en Zaventem (BE). De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie & Tablets, Computer & Netwerk, Tuin & Gereedschap tot Koken & Wonen. In 2017 behaalde het bedrijf een omzet van 1,2 miljard euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in Nederland en België.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.