18
december
2017
|
17:24
Europe/Amsterdam

Coolblue verbreekt vandaag al haar verkooprecords

Samenvatting

Nooit eerder verkocht Coolblue op één dag meer dan vandaag. Het piekmoment is vanavond tussen 21.00 en 22.00 uur: dan verwacht de online retailer gemiddeld één bestelling per seconde. Uitschieters onder de kerstcadeaus zijn dit jaar de Sonos Play:1, de Chromecast en elektrische tandenborstels.

De week voor Kerst is het altijd de drukste periode van het jaar voor Coolblue. Afgaand op de laatste dagen, wordt het vandaag zelfs de allerdrukste dag ooit.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue:“Nog nooit was het zo druk! We verwachten vandaag tot 40% meer te verkopen dan de drukste dag vorig jaar. Zo’n 80 vrachtwagens gevuld met pakketjes, zullen de komende uren ons magazijn uitrijden. Dit zijn er bijna dubbel zoveel als normaal.”

Om het extra werk in het magazijn aan te kunnen en alle pakketjes op tijd het magazijn uit te krijgen, worden er 476 medewerkers ingezet.

De populairste kerstcadeaus:

Sonos Play:1

Google Chromecast

Oral-PRO 2 2500

JBL Flip 3 "Black Edition"

Fitbit Charge 2 Black/Silver

Apple Airpods

Kerst bij Coolblue, alles wat je moet weten:

18 december is 40% drukker dan de drukste dag vorig jaar

Het drukste moment is vandaag tussen 21.00 en 22.00 uur

Tienduizenden Coolblue-pakketjes gaan vandaag de deur uit

Zo’n 24 kilometer aan verpakkingsdozen

1 bestelling per seconde

Dit zijn 80 vrachtwagens gevuld met pakketjes, of bijna dubbel zoveel als een doordeweekse dag

Eind november legden we het werk in ons magazijn in Tilburg een uur stil om vervolgens alles te verwerken. Zo werd de drukte tijdens Kerst gesimuleerd en werden knelpunten gesignaleerd en opgelost

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.