20
mei
2020
|
10:01
Europe/Amsterdam

Coolblue wil dit jaar 6 winkels openen

Samenvatting

Coolblue wil dit jaar maar liefst 6 winkels openen. Daarom is de retailer op zoek naar geschikte winkelpanden in de grote Belgische en Nederlandse steden. Vandaag opent Coolblue de eerste van de 6 nieuwe winkels, in Leiden.

Coolblue zet dit jaar nóg meer in op fysieke winkels. Vandaag opent de retailer zijn dertiende winkel, in het centrum van Leiden, en binnenkort wordt daar de flagshipstore in Brussel aan toegevoegd. Daarbovenop wil Coolblue dit jaar nog eens 4 winkels openen.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “We weten dat klanten vaak al een idee hebben welk product ze willen, maar het zelf eerst nog even willen ervaren. Wanneer je op zoek bent naar een tv, dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je even horen hoe die écht klinkt. Daarnaast willen onze klanten graag langskomen om hun bestelling op te halen, voor persoonlijk advies of voor reparaties. Die mogelijkheid willen we aan nog meer klanten gaan bieden.”

Daarnaast zijn de fysieke Coolblue-winkels ook een uitvalsbasis voor CoolblueFietst, de eigen bezorgservice met de fiets. Bestellingen van kleine producten in en rond de winkels worden vanuit de winkels met de fiets geleverd.

Geschikte winkelpanden

Voor de verdere uitrol van fysieke winkels zoekt Coolblue naar geschikte winkelpanden van meer dan 1.000 m².

Pieter Zwart vervolgt: “We zijn heel hard op zoek naar meer en nóg betere winkelpanden in grote Belgische en Nederlandse steden. Hiervoor richten we ons niet alleen op steden waar we nog geen winkel hebben, zoals bijvoorbeeld Almere, Breda en Hasselt, maar kijken we ook naar steden waar we al zitten, zoals bijvoorbeeld Den Haag en Rotterdam. Tegen eind dit jaar willen we in 18 steden een Coolblue-winkel hebben.”

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.