16
maart
2020
|
09:19
Europe/Amsterdam

Coolblue zet alles op alles om Nederland en België werkend te houden

Samenvatting

Nederland en België werkend houden, dat is de taak die Coolblue heeft de komende dagen. Om aan deze enorme vraag te voldoen heeft Coolblue ervoor gekozen om alle energie erop te richten om die productgroepen in grote getalen bij mensen thuis te krijgen.
 

Belangrijke taak
Nederland en België werkend houden, dat is de taak die Coolblue heeft de komende dagen. Mensen bestellen extreem veel meer thuiswerkplekken, apparatuur om met elkaar contact te houden en spullen om huishoudens draaiend te houden. We zien de afgelopen dagen alleen al in monitoren, webcams en vriezers een groei van honderden procenten. Om aan deze enorme vraag te voldoen heeft Coolblue ervoor gekozen om alle energie erop te richten die productgroepen in grote getalen bij mensen thuis te krijgen.

Alle fysieke winkels tijdelijk dicht
Coolblue heeft besloten dat vanaf aanstaande dinsdag alle fysieke winkels gesloten zijn, in ieder geval tot 6 april. Coolblue heeft ook verschillende categorieën uitgezet die nu niet belangrijk zijn zoals koffers, navigatiesystemen en barbeques.

Unieke Infrastructuur
Pieter vervolgt: “ We hebben onszelf in recordtijd weer opnieuw moeten uitvinden. Honderden Klantenservicemedewerkers werken massaal vanuit huis om onze klanten te helpen. Onze collega’s van CoolblueFietst en CoolblueBezorgt zijn elke dag onderweg om de producten op een snelle en veilige manier bij mensen thuis te krijgen. In onze schuur in Tilburg werken mensen op voldoende afstand van elkaar, in acht verschillende hallen dag en nacht door. Gelukkig is er in het magazijn heel veel gemechaniseerd. “ We missen de gezelligheid met elkaar, maar ik ben zeer dankbaar over de flexibiliteit en toewijding die ik zie bij iedereen”, besluit Pieter.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.