02
februari
2016
|
06:22
Europe/Amsterdam

CoolblueBezorgt: Coolblue start met uitrol witgoedbezorging

Samenvatting

Coolblue start vandaag met het zelf bezorgen van een deel van de witgoedleveringen. Sinds 1 oktober 2015 wordt een deel van de witgoed-bestellingen door Coolblue zelf geleverd. De testfase is inmiddels succesvol afgerond en vanaf vandaag begint de echte uitrol. Er wordt begonnen met vijftien busjes in met name Brabant en een deel van Limburg. De ambitie is dat er eind dit jaar zo'n vijftig blauwe busjes door heel Nederland rondrijden. Coolblue heeft sinds de dag van de oprichting één belangrijk doel: klanten blij maken. Op één onderdeel van het hele proces - van bestelling tot ontvangst van een pakketje - had het bedrijf echter nog geen invloed. De levering zelf. Vanaf vandaag maakt Coolblue er werk van om dit te veranderen.

Ook bij je oma thuis
Bij de levering van grote producten komen mensen echt bij je in huis", zegt eindbaas Pieter Zwart. "We zijn blij dat we vanaf nu ook weten wíe er bij je thuis komen. We kunnen nu met een gerust hart onze bezorgers bij je oma lan gs laten komen".

We komen sowieso garantie
CoolblueBezorgt hanteert een tijdvak van 60 minuten. Zo hoef je maximaal een uur thuis te blijven. Zenuwachtig worden of de bezorgers van Coolblue écht komen hoef je ook niet, want ze komen sowieso. Coolblue stuurt een sms met de aflevertijd en belt een half uur voor de levering om er zeker van te zijn dat je thuis bent. En wil je de bezorgers van Coolblue in de gaten houden? Dan kan dat realtime via een Track & Trace code.

Gratis bezorging en installatie
Zoals klanten van Coolblue gewend zijn, geldt: Vandaag besteld, morgen in huis. De bezorging is gratis. En dat geldt ook als je op de 2e, 3e of 4e verdieping woont. De bezorgers van Coolblue installeren je nieuwe apparatuur, testen of het werkt en nemen je oude apparatuur ook meteen mee.

36.000m2 extra magazijnruimte in Tilburg
Coolblue breidt de distributiefaciliteiten met 36.000 vierkante meter uit in Tilburg. Dit wordt mogelijk gemaakt door Prologis, wereldwijd marktleider in logistiek vastgoed. De aangekondigde uitbreiding volgt op een eerdere groei in 2014 toen al 25.000 vierkante meter extra voor Coolblue werd ontwikkeld. Met de recente uitbreiding komt het magazijn in Tilburg op ruim 60.000 vierkante meter.

Vanaf het begin zijn wij betrokken wij het faciliteren van de onstuimige groei van Coolblue. We werken hierin zeer nauw en professioneel samen. Ik ben daarom zeer blij met dit partnership, zegt Bram Verhoeven, SVP Country manager Prologis Benelux. Door te beschikken over goede grondproposities zijn we in staat om de expansie van Coolblue te blijven begeleiden met bovendien moderne, a-klasse distributiefaciliteiten.”

Over Coolblue
Coolblue is de snelgroeiende onderneming achter meer dan 300 webshops en 7 fysieke winkels in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht, Antwerpen en Lochristi. Via specialisten als TVstore.nl en Laptopshop.nl verkoopt het bedrijf consumentenelektronica op internet. Coolblue voegde onlangs webshops op het gebied van koken,verlichting, fitness speelgoed en outdoor toe. In 2015 behaalde het een omzet van 555 miljoen euro en is daarmee één van de grootste webwinkels van de Benelux. Zowel in 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 , 2014 als 2015 won het bedrijf prijzen als Beste Webwinkel in de Thuiswinkel.org en BeCommerce Awards.

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.