01
april
2015
|
14:10
Europe/Amsterdam

De vacature "Pakketknuffelaar" is een grap, hoewel…

Samenvatting

“De vacature van pakketknuffelaar is een grap”, aldus Eva Nooitgedagt, mondhoekmarketeer bij Coolblue. "Hoe liefdevol onze pakketinpakkers ook met je bestellingen omgaan, een fysieke knuffel voor élk pakketje gaat zelfs ons een beetje te ver. Het beeld van knuffelende pakketinpakkers konden we echter maar niet loslaten. We moesten gewoon dit filmpje maken. En ja, toen liep het een beetje uit de hand."

Coolblue is altijd op zoek naar nieuwe manieren om klanten te laten glimlachen bij het bestellen en ontvangen van het bekende blauwe pakketje. Daarom staan er grapjes op de doos en is er onlangs wel echt een Kusjesmachine gebouwd. Die voorziet elke bestelling van net dat extra beetje liefde.

Helemaal onzin is de pakketknuffelaar zeker niet, er is binnen de muren van het bedrijf jaren over nagedacht. Coolblue is erg blij met de sollicitaties. Er zijn een hoop verhalen naar voren gekomen van mensen die hetzelfde denken. Mensen die snappen waarom Coolblue dit wel zou willen doen.

Coolblue is altijd op zoek naar mensen die bij de bijzondere cultuur passen, stelt eindbaas Pieter Zwart. “We zoeken naar mensen waar we een biertje mee kunnen drinken en die een grap kunnen waarderen. Hoewel de vacature een grap was, hebben we de sollicitaties wél serieus genomen. De tientallen sollicitanten die hebben gereageerd worden verder geholpen door onze recruiters. Die gaan kijken of we passende, échte banen voor de sollicitanten hebben. Daarnaast hebben alle sollicitanten een mooi knuffelpakketje en een kadobon om iets leuks uit te zoeken op één van onze honderden shops thuisgekregen.”

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.