22
december
2015
|
14:14
Europe/Amsterdam

Kerst bij Coolblue in beeld

Samenvatting

Bij Coolblue is het vandaag de drukste dag van het jaar. Gisteren zijn er al ruim 60 pallets met dozen binnengekomen en vandaag vertrekken er 60 vrachtwagens met pakketjes (3x meer dan op een gemiddelde dag) uit twee magazijnen richting de sorteercentra van de vervoerders. Vanavond zijn er in de Coolblue-magazijnen in Tilburg en Capelle aan den IJssel zo'n 200 mensen aan het werk om alle pakketjes te verwerken.

Kerst bij Coolblue. Alles wat je moet weten.

Tijdens de Kerstperiode van 2015 zijn er zo’n 90% meer blauwe dozen ingeslagen dan het jaar daarvoor.

De omzet van Coolblue groeide vorig jaar met 40% in de periode tussen Sinterklaas en Kerst. Dit jaar is dat verdubbeld (naar 76%) als je het vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar.

Het drukste moment in het magazijn is 22 december in de avond.

Het magazijn in Tilburg is 22.000 m2 in oppervlakte, heeft 20 dockdeuren, is 14 meter hoog en is complete nieuwbouw.

De magazijnen in zowel Capelle als Tilburg zitten in deze periode voor 95% vol.

In september werd in Tilburg het werk voor 4 uur stilgelegd. Om vervolgens alles in 1 uur te verwerken. Zo werd de drukte tijdens Kerst gesimuleerd en werden de knelpunten gesignaleerd.

Top 5 Kerstcadeaus:
1. Chromecast
2. Sphero BB-8
3. Urban Revolt Powerbank
4. Coolblue Cadeaukaart
5. Fitbit Charge HR

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.