15
december
2014
|
15:20
Europe/Amsterdam

Kerst zorgt voor recordverkoop bij Coolblue

Samenvatting

Coolblue, één van de grootste webwinkels in de Benelux, breekt voorafgaand aan kerst al zijn verkooprecords. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar verwacht de onderneming meer dan 40% extra omzet in zijn 330 webshops en 7 fysieke winkels. Uitschieters onder de geschenkartikelen zijn dit jaar de Sony Playstation 4 en gezelschapsspel 30 Seconds. Ook Google’s Chromecast is een hit onder de kerstboom.

Tienduizenden bestellingen verlaten deze dagen de Coolblue-magazijnen in Capelle a/d IJssel en Tilburg. Extra ploegen worden ingezet om alles op tijd de deur uit te krijgen. “Belofte maakt schuld: voor 23.59 uur besteld, morgen onder de kerstboom,” zegt Pieter Zwart, oprichter en directeur van Coolblue. “De laatste weken van het jaar is het daarom altijd éxtra aanpoten. En dan is het straks éxtra fijn om klanten enthousiast te zien tweeten over hun nieuwe kerstcadeau.”

De groei komt onder meer door de gratis bezorging op zondag die het bedrijf dit jaar introduceerde in Nederland en België. Zwart: “We zien al jaren dat last-minute kerstshoppers ons steeds beter weten te vinden. Nu hebben ze daar nog een extra last-minute zondag bij.”

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.