17
juni
2015
|
16:01
Europe/Amsterdam

Nieuw mega-magazijn Coolblue in Tilburg vanaf vandaag in gebruik

Samenvatting

Coolblue, één van de grootste online retailers van de Benelux, opent vandaag zijn nieuwe magazijn van 22.000 m2 in Tilburg. Het nieuwe magazijn is drie voetbalvelden groot. Genoeg ruimte voor bijvoorbeeld 12.500 wasmachines. De bouw liep volledig volgens plan en dat is een mooie prestatie voor zo’n groot project. “Dat is inderdaad goed nieuws”, glimlacht Pieter Zwart, eindbaas van Coolblue. “Tilburg ligt midden in het dekkingsgebied van Coolblue. Zo kunnen we nog meer klanten heel snel heel blij maken met een blauw pakketje.”

Bezorgbelofte
Het nieuwe magazijn heeft de oude ‘schuur’ in Tilburg vervangen en richt zich vooral op grote goederen zoals witgoed. Zowel de binnen- als de buitenkant van het magazijn is helemaal ingericht naar de wensen en de stijl van Coolblue. Dat is handig, want de bezorgbeloften van Coolblue zijn nogal specifiek. Alles moet erop gericht zijn om bijvoorbeeld VandaagNog of op zondag te bezorgen. Het magazijn in Capelle a/d IJssel voor ‘kleine’ pakketjes blijft daarnaast bestaan.

Zeven dagen per week
De nieuwe locatie is vanaf nu zeven dagen per week in gebruik. Er gaan in totaal 165 medewerkers in het magazijn werken. Naast de ‘normale’ orders die tot 23.59 uur binnenkomen, is het geschikt voor VandaagNog- en tijdvak-bestellingen, Belgische orders voor grote goederen zoals witgoed en reserveringen voor de zeven fysieke winkels. Ook grotere retouren, zoals wasmachines en tv’s, worden hier verwerkt.

Ruimte voor groei
Prologis, een grote speler op het gebied van logistiek vastgoed, zal de bouw en eventuele uitbreidingen van het magazijn uitvoeren. Het kocht voor Coolblue 13,2 hectare land zodat het gebied voorziet in eventuele aanbouw voor de toekomst.

Enkele feiten:

22.000 m2 vloeroppervlakte

20 dockdeuren

14 m hoog

Complete nieuwbouw
Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.