21
juni
2013
|
09:59
Europe/Amsterdam

Pieter Zwart (Coolblue) innovatiefste e-commerceprofessional van Nederland

Samenvatting

Rotterdam, 21 juni 2013, Pieter Zwart, directeur en oprichter van Coolblue, is verkozen tot de meest innovatieve e-commerceprofessional van Nederland. Vakblad Emerce organiseerde de verkiezing “Emerce E-commerce 15”. De lijst met dé personen die het vak vooruitbrengen en online business nieuwe impulsen geven, van vernieuwende webshops tot eigenzinnige internetconcepten. Zwart kreeg 26,2% van de 1200 stemmen en liet daarmee Nalden (WeTransfer, 16,1%) en Daniel Ropers (Bol.com, 15%) achter zich.

Nieuwe shops en bezorgproposities
Coolblue doorbrak in 2012 de barrière van 200 online shops en verwacht in 2013 meer dan 100 nieuwe shops te openen. Oprichter en directeur van Coolblue Pieter Zwart ziet deze focus op productspecialisme als één van de redenen waarom het bedrijf zo succesvol is: ,,Met onze gespecialiseerde shops, zoals Tabletcenter.nl , zijn we extreem relevant voor onze klanten. Zij wanen zich in een waar productwalhalla. De andere verklaring voor ons succes zien wij in onze extreme focus op klanttevredenheid."

De focus op obsessieve klanttevredenheid blijkt onder andere uit het complet aanbod van bezorgopties. De gewone Coolblue-belofte vandaag besteld, morgen gratis in huis, werd het afgelopen jaar uitgebreid tot 23.59 uur. En voor wie dat allemaal nog niet snel genoeg gaat introduceerde het bedrijf Coolblue VandaagNog® . Met deze dienst worden bestellingen voor 15.00 uur  nog dezelfde avond – tegen een meerprijs - thuis geleverd. Toch echt te laat? Dan kan men nog steeds terecht in de vijf fysieke winkels.

Nabije toekomst: investering in bakstenen, shops en developers
In 2013 verwacht het bedrijf verder te groeien naar een omzet van minstens 200 miljoen. Het bedrijf zal in steeds meer productcategorieën online shops openen. Recente voorbeelden hiervan zijn de nieuwe gespecialiseerde shops als Tennisracketstore.nl en Trampolinestore.nl . Coolblue opende in het afgelopen jaar al een vernieuwd winkelconcept in Antwerpen en Gent. In de tweede helft van dit jaar zal daar een winkel in Utrecht bijkomen. Ook past het bedrijf de vestigingen in Eindhoven en Rotterdam aan, aan het nieuwe winkelconcept en is men op zoek naar een locatie voor een winkel in Amsterdam. Zwart ziet als grootste uitdaging voor groei het aantrekken van goede software developers: “Als we 100 goede mensen vinden die bij de eigenzinnige cultuur van Coolblue passen, dan nemen we ze vandaag nog aan”

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.