06
september
2012
|
11:55
Europe/Amsterdam

Pieter Zwart (Coolblue) online ondernemer van het jaar

Samenvatting

CEO Pieter Zwart van de cross-channel retailer Coolblue is gisteravond onderscheiden met de LOEY Award als Leading Online Entrepreneur of the Year. De jury, bestaande uit Reinout Oerlemans, Bernhard van Oranje, Michiel Mol, Daniël Ropers en Peter Driessen, selecteerde de winnaar op basis van innovatie, passie, resultaten, voorbeeldfunctie en inzet voor de online branche.

Rotterdam, 6 september 2012 - CEO Pieter Zwart van de cross-channel retailer Coolblue is gisteravond onderscheiden met de LOEY Award als Leading Online Entrepreneur of the Year. De jury, bestaande uit Reinout Oerlemans, Bernhard van Oranje, Michiel Mol, Daniël Ropers en Peter Driessen, selecteerde de winnaar op basis van innovatie, passie, resultaten, voorbeeldfunctie en inzet voor de online branche.

Jury: meten is verbeteren
Uit het juryrapport: “Pieter Zwart hoge ambities voor zijn bedrijf Coolblue, is hij zelfbewust en weet hoe hij zijn sterke punten optimaal in kan zetten. Klantenservice is voor Pieter geen containerbegrip maar daadwerkelijk een succesfactor. Daarnaast benut Pieter de kracht van internet: intensief gebruik van data voor het continu verbeteren van zijn bedrijf. Ofwel meten is verbeteren.”

Elke dag een beetje beter
"Ik ben natuurlijk apetrots op deze prijs," vertelt Pieter Zwart. "Het is een bevestiging voor de obsessie van 300 Coolblue'ers: klanttevredenheid. Daar werken we keihard aan, al vanaf onze eerste webshop in 1999 tot de 175e vandaag. Die passie voel je bij iedereen van Coolblue, van de logistiek tot onze fysieke winkels, van onze klantenservice tot de productspecialisten. Samen werken ze met één motto: elke dag een beetje beter."

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.