30
april
2014
|
17:07
Europe/Amsterdam

Primeur: gratis avondlevering bij webwinkel Coolblue

Samenvatting

Rotterdam, 30 april, 2014 - Vanaf 1 mei kun je bij Coolblue kiezen voor gratis avondlevering op dinsdag- en donderdagavond tussen 18.00-21.30 uur. Hiermee is het de eerste webwinkel in Nederland die het mogelijk maakt om in de avonduren gratis thuisbezorgd te krijgen. Deze nieuwe propositie past bij de strategie van Coolblue om klant koning te laten zijn, óók over de plaats en het tijdstip van bezorging. De dienst is ontwikkeld samen met PostNL.

Strijd tegen het niet-thuis-briefje
“Niets is zo vervelend is als wachten op je pakketje,” stelt Pieter Zwart, directeur en oprichter van Coolblue. “En als je je verheugt om het uit te pakken, is het nóg vervelender om in plaats daarvan zo’n niet-thuis-briefje van de postbode aan te treffen. Dat levert een frons op, niet die glimlach waar we hier alles voor doen.”

Je kon daarom bij Coolblue al kiezen voor bezorging op een dag of tijdvak dat je wél vrij bent; diensten waarvoor het onlangs nog een Thuiswinkel Award won. Toch is er altijd ruimte voor verbetering, zegt Zwart: “Elke dag een beetje beter. En dit lijkt misschien klein, maar is stiekem méér dan een beetje boel beter. We verwachten dat elke week duizenden klanten deze gratis optie zullen aanklikken op één van onze webshops.”

Over Coolblue

Coolblue is het meest klantgerichte bedrijf van Nederland, België en Duitsland (Net Promoter Score van 68). De online retailer heeft een eigen infrastructuur met eigen klantenservice, eigen bezorging, eigen installatie, eigen reparatie én 17 fysieke winkels. In 2020 behaalde Coolblue een omzet van 2 miljard euro.